jueves, 16 de octubre de 2014

El misteri del vicepresident americà


El maig de 1990 vaig haver d’organitzar un dels mítings internacionals anuals en els que hi assistíem els responsables de Regulatory Affairs (1) de totes les filials de l’empresa americana per a la que treballava. Aquestes reunions alternaven el continent americà i l’europeu i com aquell any li pertocava a Europa ser la seu d’aquest esdeveniment, el meu cap internacional, en John Graves, va voler que es fes a Espanya, demanant-me que proposés tres llocs que em semblessin adients. De les alternatives de vaig proposar, Barcelona, Madrid i Mallorca, cap d’elles va ser acceptada. El motiu fou que les dues angleses que dirigien la oficina regional europea a la Gran Bretanya, la Stephanie Wharton i la Colette Clarke, amb prou influència, pel que es va veure, sobre en John, van triar Sevilla, encuriosides, suposo, per aquesta ciutat a on segurament creien que la pluja és una meravella.

L’organització d’un esdeveniment com aquest, que va arreplegar a unes cinquanta persones d’arreu del mon, des del meu despatx a Barcelona, va ser prou complicada tot i tenint l’ajut d’una intermediària a la capital andalusa, una noia, rossa i de molt bon veure, tot s’ha de dir, però a la que se li havia d’anar constantment al darrera si volies que tot rutllés.

Apart de les necessitats habituals de qualsevol hoste, vam haver d’atendre els requeriments “especials” dels invitats d’alt rang, com el vicepresident i el president executiu de la Companyia, que assistirien al sopar de gala que clausuraria el míting.

El més sorprenent de tot fou l’exigència del vicepresident: volia un llit King Size i que hi hagués un assecador de cabell (degué pensar que als hotels espanyols, tot i tenint quatre estrelles el que varem triar, aquest artilugi era un luxe escàs). I dic sorprenent perquè, quan me’l va presentar en John, veié que era un tipus baixet y calb. Per què necessitaria un home petit i sense pels al cap un llit d’aquesta mida i, sobre tot, un assecador de cabell? “Segurament vindrà acompanyat de la seva dona”, em digué algú. La reserva, però, era per a una sola persona. Tot un misteri. Que cadascú pensi el que vulgui.


[1] Literalment, Assumptes Regulatioris; terme anglosaxó que fa referència a les activitats relatives a l'obtenció de l’autorització de comercialització de medicaments y productes sanitaris i als assumptes tècnics, sanitaris i legislatius relacionats

Foto: Joe Biden, actual vicepresident dels EEUU

No hay comentarios:

Publicar un comentario